VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. július 18.      46

Szabadidős táborral folytatódott a szünidei program

A káptalanfüredi táborban töltött hét után tovább folytatta nyári munkáját az óvodai és iskolai szociális segítők 4 fős csapata.

kszszc-szabadidos-tabor04

Július 8-án, hétfőn újabb 16 alsó tagozatos gyereket vártak színes programokkal a hét minden napján 8 órától 16 óráig. A gyermekek az önkormányzat segítségével ebédelni tudtak a Gyerekek Átmeneti Otthonában, napközben pedig a Magyar Élelmiszerbank "Édesszáj" programja biztosította számukra a finom falatokat, illetve a nassolnivalót.

kszszc-szabadidos-tabor02

A gyerekek minden nap különböző programokon vettek részt. Hétfőn játszóházban, kedden a belvárosban található Illúziók Múzeumában, szerdán moziban, csütörtökön a Kispesti Uszodában, pénteken pedig az óvodai és iskolai szociális segítők klubhelyiségében, illetve az intézményük játszótéren élvezhették egymás társaságát a gyerekek.

kszszc-szabadidos-tabor03

A programok mellett minden nap előkerültek a különböző sporteszközök, szabadidős lehetőségek, illetve a kézműves foglalkozások színes tárháza. A gyerekek visszatérő kedvence a csocsó és a trambulin, az Uno kártya és a saját vagy szeretteik nevével elkészíthető karkötő. A szabadidős tábor ideje alatt a szociális segítők célja volt, hogy az új élmények mellett a gyerekek barátokat szerezzenek, közösséget alkossanak és lehetőségük legyen a jól megszokott otthoni környezet helyett egy önfeledt hetet eltölteni kortársaikkal.

kszszc-szabadidos-tabor05

Reményeik szerint a következő nyáron folytatni tudják immár hagyománnyá váló szabadidős programjukat, illetve, hogy ugyanilyen jól fog sikerülni az elsősorban felső tagozatosoknak előkészített alkotótábor.

Galambos-Turi Lilla
óvodai és iskolai szociális segítő