KÖZLEMÉNYEK  2024. augusztus 27.

Új gyermekorvos

Dr. Dékány György csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos váltja dr. Rónaszéki Évát szeptember elsejétől az 5. számú gyermek háziorvosi praxisban, a Berzsenyi utcai rendelőben.

Gr. Dékány György idén októberben lesz 30 éve, hogy az orvosi pályára került. Szegeden végezte az egyetemet, és Kecskeméten a megyei kórházban dolgozott a szakvizsga megszerzéséig. Folyamatosan a gyermek alapellátásban tevékenykedett, a felnőtt ellátásban a kistérségi ügyeleti rendszerben résztvevőként szerzett tapasztalatokat. 20 évig működtetett egy gyermekorvosi praxist Tiszaföldváron. Öt gyermek édesapja, jelenleg három él vele egy háztartásban, a nagyok már önállóak, egyetemisták. Fiatal korában szenvedélyesen sportolt, legnagyobb sportteljesítménye egy Bécs–Budapest maraton, de több félmaratont, maratont, és triatlon versenyt teljesített.

Országosan a 6434 háziorvosi vagy házi gyermekorvosi praxis közül már 910 tartósan betöltetlen, ami nehezíti a betegek egészségügyi ellátását. Az elmúlt másfél évben a helyzet tovább romlott. A kerület vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy betöltse a kerületben megüresedő praxisokat. 

dekany-gyorgydr