HÍREK  2023. február 11.      761
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rászorulóknak főztek a Kertvárosban

A Kispesten élő, nehéz helyzetben lévő családoknak segített a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület (KKKE) és a Mohamanó Élményműhely Alapítvány jótékonysági főzése és ételadományozása szombat délelőtt.

Rászorulóknak főztek a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Összesen mintegy 150 adag ételt, gulyáslevest marhahússal, illetve sertéshússal, paprikás krumplit, csülkös babot, babgulyást főztek bográcsaikban az önkéntes csapatok a Csíky és a Temesvár utca sarkán lévő játszótéren. Az egytálételekhez desszert is járt: a Kertvárosi Közösségi Házban kókuszgolyók készültek és egy palacsintakészítő szekció is működött.

Az ételek elkészítésében az önkormányzat, a kispesti DK, a Tipli minden, ami egy otthonhoz kell csapata, a Törekvés Sportegyesület, a KKKE, a Mohamanó, és a Konyhakert étterem csapatai, valamint a Károlyi és a Karinthy gimnázium diákjai, illetve gyerekek vettek részt, az ételeket a Gólyahír Alapítvány, a Védőnői Szolgálat, a Családsegítő Szolgálat és a Vöröskereszt közreműködésével kapták meg a nagycsaládos kispestiek és a rászorulók – tudtuk meg a szervezőktől, Stelczer Veronikától, a Mohamanó Alapítvány munkatársától és Lénárd Krisztinától, a KKKE tagjától.