HÍREK  2023. március 23.      570
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Születésnapot ünnepelt a Vass iskola

Gálaműsorral ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola ma délelőtt. Az eseményen részt vett Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester is.

Születésnapot ünnepelt a Vass iskola
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Az 1982/83-as tanévben nyílt meg a Vass iskola kapuja, közel 480 tanuló kezdte meg tanulmányait az intézményben – idézte fel a kezdeteket Siposné Kaszonyi Andrea intézményvezető. A négy évtized alatt több arculati változást is megéltünk. A Kossuth téri Vass iskola szíve és a Csokonai utcai Vass iskola szíve 1992. szeptember 1-je óta együtt dobog tovább.
Az intézményben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek tehetséggondozására, fejlesztésére, valamint a hagyományok ápolására. Célunk, hogy boldog, pozitív gondolkodással bíró gyerekeket neveljünk, akik az intézményből kilépve tudnak a változásokhoz alkalmazkodni, meglévő tudásukat fejleszteni. Az ünnepnek most az a legértékesebb pillanata, hogy itt vannak azok, akik akár a múltban, akár most a jelenben részt vesznek az iskola építő munkájában. A pedagógusok a diákokkal együtt lelkesen készültek három héten keresztül a mai gálára – tette hozzá az intézményvezető.

Ertelné Csák Judit, a Vass iskola korábbi igazgatója rövid köszöntőjében elmondta, sokan tettek azért az elmúlt negyven évben, hogy az intézmény Kispest egyik legszínvonalasabb, legmeghatározóbb iskolája legyen.

A gálát Lajkó István Junior Príma Díjas zongoraművész nyitotta meg, aki egykor az iskola diákja volt. A jubileumi műsorban többféle zenés, táncos, énekes produkcióban mutatták meg ügyességüket, tehetségüket a diákok. Az eseményen leleplezték Lukács Ruzsom Renáta tanító alkotását, melyet a 40. évforduló alkalmából készített. A gála végén a gyerekektől ajándékot kaptak a meghívott vendégek. A folyosón rajzkiállítás várta az érdeklődőket.