HÍREK  2023. május 28.      739
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tintanyúllal a Kispesti Gyermeknapon

Farkasházi Réka és a Tintanyúl fergeteges hangulatú koncertjével és a tombola fődíjasának kisorsolásával ért véget az idei kerületi gyermeknap a Központi Játszótéren. Az elektromos rollert Makai Bence, a Zöld Ágacska óvoda óvodása nyerte.

 

Tintanyúllal a Kispesti Gyermeknapon
A képre kattintva galéria nyílik. (30 kép)

Verőfényes napsütésben, zavartalanul rendezte meg az önkormányzat a kerületi gyermeknapot a Központi Játszótéren. Délelőtt a nagyszínpadon fellépett az Egyszervolt Mesezenekar, a Mágnes Színház és a Blero System Hip Hop Tánciskola növendékei.

A nagyszínpadi programok mellett volt arctetoválás és csillámfestés, póni-lovaglás, népi játszóház, légvár, várostörténeti kvíz, valamint környezetvédelmi feladatok is várták a gyerekeket. Most is ugyancsak népszerű volt, sokan és sokat álltak sorba az arctetoválásért és csillámfestésért, amit évek óta Brösztl Éva és Thén Noémi rajzol a gyerekek kezére, arcára.

Váradi-Fekete Petrától, az önkormányzat rendezvényszervezőjétől megtudtuk, hogy a hagyományoktól eltérően ebben az évben két alkalommal, délelőtt és délután is tartottak tombolasorsolást, így még több ajándék talált gazdára, és mindenkinek nagyobb esélye volt a fődíj, az elektromos roller megnyerésére, hiszen tombolajegyeket a különböző programokon való részvételért lehetett kapni a sátraknál. A délutáni tombolaajándékokat és a fődíjat Gajda Péter polgármester és a gyerekek közösen sorsolták ki.

 

Tintanyúllal a Kispesti Gyermeknapon
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A nagyszínpadon délután volt még bábelőadás, Mimó és Csipek az erdőben címmel, valamint fellépett Farkasházi Réka és a Tintanyúl.

A kerületi gyermeknapok állandó programeleme a KvízKaland-sátor, ahol most is Várnai András várta az érdeklődőket, de míg tavaly Kispest önálló várossá válásának 100. évfordulóján a centenáriumra vonatkoztak a kérdések, addig idén Budapest 150. születésnapjához kapcsolódott 150 kérdés – mondta Rozgonyi Sarolta, a kvízkalandok kiötlője.  

A szabadtéri sátrakban ott voltak a kerületi rendőrkapitányság és a mentőszolgálat munkatársai, az Első Kis-Pesti Kert kertészei, valamint a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat aktivistái is.