HÍREK  2023. szeptember 10.      581
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új látványosság a Tündérkertben

Nyárbúcsúztató rendezvényt tartottak a Székelyország Tündérkertjében szombaton, egy új látványosságot is avattak a kertben.

Új látványosság a Tündérkertben
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Bacsó András, a látványpark megálmodója nyitotta meg a rendezvényt, elmondta, Benedek Elek szülőföldjéről, Kisbaconról érkezett a park új látványossága, Elek apó „hinta-palintája”, melyet most lepleznek le. Bacsó András megköszönte Hajdani Ilona közreműködését, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest elnöke ugyanis a dél-pesti régióból évente 9-10 alkalommal ideérkező diákoknak mutatja be Erdély történetét a kertben.

A köszöntő után Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke nyitotta meg az eseményt, majd felavatták a nagy mesemondó, Benedek Elek „hinta-palintáját”. Az alkotást Zuró József görögkatolikus parókus áldotta meg.

A látványosság egy, a kisbaconi Benedek Elek kúria kertjéből származó bükkfa gyökeréből készült, összesen két példányban.

Székelyország Tündérkertjét 2015-ben avatták fel, a látványpark az önkormányzat támogatásával, civil összefogás keretében épült fel és működik.