HÍREK  2024. augusztus 01.      264

Hétvégén nyit a Hunyadi téri játszótér

Pénteken befejeződik a Hunyadi téri játszótér teljes felújítása, így a hétvégén már újra birtokba vehetik a teret a kispestiek.

 

Hétvégén nyit a Hunyadi téri játszótér
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A napokban elkészül a Toldy-Széchenyi játszótér is. Ezzel befejeződött annak a hat kisebb játszótérnek a felújítása, amelyek a nagyok között nem kerültek sorra – mondta el lapunknak Gajda Péter csütörtök délelőtt a Hunyadi téren. Ezek a játszóterek régebben épültek, felújításuk eddig elmaradt, így a játszóeszközök a gyerekek biztonsága érdekében javításra szorultak. Egyes eszközök javítása már nem volt gazdaságos, azokat cserélték.

A játszótérre 36 négyzetméteren több színű esésvédő öntött gumiburkolatot, 69 négyzetméterre esésvédő homokot tettek, 87 négyzetméterre pedig Terraway burkolatú járdát alakítottak ki a Közpark Kft. munkatársai. Ezek mellett 2-2 pad, hulladékgyűjtő és rugós játszóeszköz, 1-1 ivókút, kisebb mászóvár és kétüléses hinta is került a térre. A kerti részbe változatos évelőket ültettek, füvesítettek, automata öntözőrendszert alakította ki mintegy 600 négyzetméteren – tájékoztatta lapunkat Közpark Kft. kommunikációs munkatársa, Szabó-Kelemen Ágnes.