HÍREK  2024. szeptember 27.      261

Környezetszépítés a Fő utcában

Cserjeültetéssel tették szebbé a 75. számú Lottózó előtti 3 m²-es területet a Szerencsejáték Zrt. dolgozói ma a Fő utcában. A Közpark munkatársai segédkeztek az ültetésnél.

Környezetszépítés a Fő utcában
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Szerencsejáték Zrt. Zöld Holnap elnevezésű önkéntes országos programjának keretében történt a lottózó előtti terület beültetése 10 tő orbáncfűcserjével. A kertészekkel olyan növényeket választottak az ültetéshez, amelyek beillenek a környezetbe és bírják a klímát is. – mondta el lapunknak Di Franco Emília, a zrt. munkatársa.

Varga Attila, a közterületek rendjéért felelős alpolgármester mintaértékű kezdeményezésnek nevezte a Szerencsejáték Zrt. környezetszépítését. Arról beszélt lapunknak, hogy Kispesten nagyon sokan gondoznak ágyásokat, fákat a közterületeken, jellemzően inkább magáningatlanok környezetében. Az önkormányzat díjakkal, támogatásokkal ismeri el ezt a környezetszépítő munkát. Ez volt az első alkalom, hogy egy cég kezdeményezte, egy közterületi rész szépítését. A szakmai segítséget a Zöldprogram Iroda és Közpark nyújtotta a munkához, a terület gondozását a továbbiakban a lottózó munkatársai végzik. Az alpolgármester ezúton is arra bíztatja a kerületi cégeket, hogy vállalják el egy-egy kispesti közterület szépítését.