HÍREK  2024. szeptember 29.      195

Ünnepelt a református gyülekezet

80 éve jött létre a Kispest-Rózsatéri Református Gyülekezet. A jeles évforduló alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak a Jahn Ferenc utcai templomban vasárnap. Az önkormányzatot Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterek képviselték.

Ünnepelt a református gyülekezet
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Az ünnepségen Balogh Zoltán, a Dunamelléki református egyházkerület püspöke hirdetett igét. A püspök kiemelte beszédében, hogy a gyülekezet története összefonódik az Ablonczy család életével, hiszen Ablonczy Dániel volt a gyülekezet alapító lelkésze 1944-ben, majd 40 évi szolgálat után, 1984-ben fia, Ablonczy Kálmán lett Rózsatér lelkésze.

Az ünneplőket és a vendégeket Ablonczy Kálmán köszöntötte, majd dr. Kovács Attila főgondnok olvasta fel a gyülekezet történetéről szóló összefoglalót.

Vinczek György alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a püspököt, az Ablonczy család tagjait és a gyülekezetet. Arról beszélt, hogy Ablonczy Dániel az alapítás és a lélekmentés feladatát vállalta magára 80 évvel ezelőtt, fia, jelentős fejlesztéseket indított el: templom épült, iskola, majd óvoda és idősotthon létesült. A templom ékköve a 80 éves munkának – fogalmazott, majd az önkormányzat emléklapját és Bereczky Ildikó grafikus Ölelés című alkotását nyújtotta át Ablonczy Kálmánnak. Azt kívánta, hogy lelkiség, barátság, család és derű hassák át a gyülekezetet. Végezetül hangsúlyozta, hogy az önkormányzat továbbra is partnere az egyházközségnek.

Az ünnepség Pásztor Lajos missziói gondnok személyes vallomásával folytatódott a befogadó közösségről, majd a Himnusszal és püspöki áldással ért véget.