HÍREK  2024. október 01.      250

A diszkókirálynő volt az idősek napi ajándék

Szűcs Judith műsorával köszöntötték a kispesti időseket az idősek világnapja alkalmából a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat ünnepségén. A meglepetésvendéget telt ház várta a a KMO-ban rendezett hagyományos programon.

A diszkókirálynő volt az idősek napi ajándék
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Véletlen egybeesés, hogy mától már új képviselő-testület segíti, támogatja, irányítja a város életét, és hogy közösen ünnepelhetjük a kerületben élő időseket. Köszönjük mindazt a munkát, sok-sok jó szót, ötletet és támogatást, gyakran előremutató, építő jellegű véleményt, kritikát, amellyel ez a generáció eddig is hozzájárult, és reményeink szerint a közeljövőben is hozzájárul a város, a kerület fejlődéséhez. És hogy cserébe mi mit ígérhetünk? Olyan intézményi ellátást, támogatási formákat, programokat, amelyek segíthetik, könnyíthetik az itt élő idősek életét – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a nagyon várt műsor előtt Gajda Péter polgármester a kerületi idősek meghívott képviselőit.

A köszöntés ma is köszönettel párosul, hiszen a kerületben számtalan civil szervezet, egyesület, egyházközösség tesz az idősebbekért – mondta Balázs Piroska a gondozó szolgálat intézményvezetője.

„Magyarnak születni nagy kaland”, hiszen a ma tisztes kort megéltek életében sokkal több minden változott az évtizedek alatt, mint általában egy nemzedék életében szokott. Hétköznapi életünk változásain keresztül megélni mindezt nagyon tanulságos. De hogy ezek közül később mire emlékszünk, és mire nem, az majd attól függ, mit tartottunk, vagy mit nem tartottunk fontosnak. Fontos volt-e, hogy milyen dalokat dúdoltunk, milyen zenékre táncoltunk egykoron, milyen énekeket tanítottunk meg gyerekeinknek legelőször, fel tudjuk-e idézni évtizedek múltán is az első tanító nénink, kedvenc tanárunk nevét. Ezeket érdemes megjegyezni, sőt továbbadni, elmesélni a jövő nemzedékének. Nekünk pedig tisztelni és köszönteni kell az időseket – mondta dr. Hiller István, Kispest országgyűlési képviselője ünnepi beszédében.

Záró gondolataiban a kerület régi-új polgármesteréről, Gajda Péterről elmondta: világlátását, értékrendjét, valamint a kerületért, az itt élőkért végzett munkáját évtizedek óta jól ismeri. Az ő névjegykártyáján nem csak hivatalból van odaírva, hogy polgármester.

Az ajándékműsor végén Vinczek György alpolgármester pohárköszöntőt mondott.