VELÜNK TÖRTÉNT...  2023. november 02.      578
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ronaldo sporttársai Kispesten

A Barcza Gedeon SC október 27-30. között rendezte hagyományos ifjúsági sakk emlékversenyét egykori szakosztályvezetője, Ádám György tiszteletére, aki sokat tett a kerület és Budapest gyermeksakkjának népszerűsítéséért. A helyszín ezúttal is a Chesscom Hotel volt, ahol az öt országból érkező vendégek magas szintű ellátásban is részesültek, amihez a szomszédos Bujdosó Székely Étterem kiváló konyhája is társult.

Ronaldo sporttársai Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A négy napon át tartó esemény idén is hazánk egyik legjelentősebb ifjúsági tornája volt. Az első három nap délutánján zajlott az U16-os rapid csapatverseny körmérkőzéses formában. Itt öt hazai egyesület mérte össze sakktudását az öt meghívott európai ország (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia, Portugália) képviselőivel. A 2x25 perces (10-10 mp időhozzáadásos) viadal során a házigazdák hatosa (Bod Márton, Kovács Réka, Kása Barnabás, Nagy Botond,Gráczol Tamás, Szentesi Júlia) végig versenyben volt az első helyért, ám a kupa végül lengyel barátainkhoz került. A bronzérmes a TFSE gárdája lett.

A részletes eredmények itt találhatóak: https://chess-results.com/tnr838834.aspx?lan=1&art=46

A versenynapok délelőttjén sem maradtak program nélkül a sakkozók: pénteken Medvegy Zoltán nagymester tartott szimultánt a gyerekeknek, szombaton kiegészítő sportként darts, íjászat és lézerlövészet szerepelt, míg vasárnap egy kellemes hangulatú dunai hajókirándulás alkalmával ismerkedtek a vendégek a magyar főváros látnivalóival.

A zárónapra maradt a villámverseny (3 perc +2 mp időbeosztással), amin már a csapatvezetők is részt vehettek. Itt is a lengyelek vitték a prímet a 11 kör alatt, hiszen a dobogó mindhárom fokára ők állhattak.

Az egyéni verseny teljes eredménysora pedig itt érhető el: https://chess-results.com/tnr841190.aspx?lan=1&art=1&rd=11

Az idei emléktalálkozó a nyolcadik volt a sorban, és most először vettek részt portugál gyerekek is. Temperamentumukkal és taktikus sakkjukkal színesítették az eseményt, ezzel bizonyítvány azt is, hogy nem csak a labdaterelgetéshez értenek a luzitánok.

Köszönjük főtámogatónknak a nemzetközi Visegrad Fund-nak, valamint további támogatóinknak, a Kispesti és a Kőbányai Önkormányzatnak, az OTP Banknak, a Magyar Sakkszövetségnek, a Kőbányai Sportszövetségnek, a Tigra Kft.-nek és a Sakkmed2005 Kft.-nek, hogy díjaikkal, tárgyi ajándékaikkal és részvételükkel emelték az egyre ismertebbé váló rendezvény színvonalát!

Grimm György
a szervező Barcza Gedeon Sport Club elnöke,
és a társszervező BEAC sakk-szakosztályvezetője