VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. július 03.      267

Táborral kezdtük a nyarat

Az iskola végeztével, pár nap pihenés után, június 24-én 16 gyermekkel útnak indult a Kispesti Család-és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő csapata a káptalanfüredi Kispesti Ifjúsági Táborba.

Táborral kezdtük a nyarat
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A gyerekek mindegyike alsó tagozatos általános iskolás, akikkel kapcsolatban vannak intézményünk munkatársai segítséget nyújtva nekik vagy családjaiknak! Sok gyermek első alkalommal volt „ottalvós” táborban, így még több kérdéssel és hatalmas lelkesedéssel érkeztek a nyaralásra induló vonathoz.

A tábor létrejöttét az önkormányzat támogatta, melynek köszönhetően a gyerekek díjtalanul élvezhették a Balatont egy hétig. Az utazás, a szállás és a napi háromszori étkezés mellett lehetőségünk volt a strandon fagylaltot, hamburgert, gyrost venni a gyerekeknek ezzel még felejthetetlenebbé tenni a nyaralásukat.

Fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek között jó kapcsolat alakuljon ki, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektettünk a közös tevékenységekre. Minden lehetőséget megragadtunk a játékra, a kártyázásra, a sportra, a kézműveskedésre és a beszélgetésre.

A gyerekek elmondása szerint a balatoni fürdőzés mellett legnagyobb élmény a Balatonalmádiból induló sétahajózás volt számukra, amely során megismerhették a Csongor nevű sétahajót és a Balatoni hajózás történetét.

A gyerekek számára már megszokott módon a tábor utolsó estéjén „élménybefőttet” készítettünk. Kis papír cetlikre leírhatták legjobb élményüket, amelyeket aztán befőttként elrakhatunk, és elővehetünk bármikor.

A gyerekek örömén és jókedvén felbuzdulva reméljük, hogy hagyományt teremthetünk az idén első alkalommal megrendezett táborból. Az óvodai és iskolai szociális segítők a nyár folyamán még várják a gyerekeket egy hasonlóan izgalmas programokkal teli napközistáborra.

Galambos-Turi Lilla
óvodai és iskolai szociális segítő