HAZAI TÁMOGATÁSÚ FEJLESZTÉSEK  2016. március 23.

A Kossuth tér rehabilitációja

A Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Tér-Köz városrehabilitációs felhívásra a XIX. kerületi önkormányzat pályázatot nyújtott be a Kispesti Kossuth téri piac és Trefort Szakközépiskola előtti tér közterületi megújítására és az ehhez kapcsolódó társadalomfejlesztési és közösségépítő programok megvalósítására.

A Fővárosi Önkormányzat döntése az volt, hogy a pályázatból a tér megújítását támogatja, 246 millió forinttal járul hozzá a parkoló megépítéséhez, amihez XIX. kerület Kispest Önkormányzata ezen felül forrást biztosít.  A környezetrendezés célja a piac mögötti terület rendezése. Az elbontott pavilonok helyén jelenleg rendezetlenül gépkocsik parkolnak.

A közösségi téren parkolók, a térszíntől kiemelten sportpálya épül, alatta fedett parkolóállásokkal. Létesül még egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított ücsörgő terasz, mely a terület egyik meghatározó arculati eleme lesz. A téren a sportfunkció többféleképpen megjelenik. Térszínen egy hard body hang kültéri sporteszközcsoport, a parkoló egy forgalom elől lezárt területén pedig streetball palánkok kapnak helyet. A sportpálya alatt 12 állásos parkoló lesz, de a fedett tér egy része a gyalogos zónához csatlakozik, ide helyezhető el a födémre függesztett lengő kötélpad. Az emeleten a pálya mellett pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és a térszíni berendezési tárgyakkal megegyező utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd. A kockaplasztikát triál kerékpárosok és gördeszkások is tudják használni. Iskola után a gyerekek itt együtt tudnak maradni és kulturáltan tudják eltölteni az időt. 

A kiviteli terveket és a látványterveket a Muszasi Kft. és a LÉPTÉK-TERV Kft. készítette.

A Kossuth tér rehabilitációja
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Sportolni és parkolni is lehet az új közösségi téren   

Kordonbontás: újabb parkolók a Kossuth téren   

- Új közösségi tér épül a Kossuth téri piac mögött    

Vannak már parkolók a piac mögött   

ter koz