HAZAI TÁMOGATÁSÚ FEJLESZTÉSEK  2019. szeptember 04.

Többfunkciós KRESZ- és közösségi park kialakítása

Régóta várt fejlesztés megvalósítása indulhatott el, amikor az önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a fővárosi önkormányzattól a 2018. évi Tér_Köz pályázaton. A pályázati támogatáson kívül az önkormányzat jelentős, újabb 100 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz.

ter koz

A Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi terület megújítása a kerületben élők aktív közreműködésével, közösségi tervezésben készült el, a koncepciótervekről több alkalommal is tartottak lakossági fórumokat, „ötletbörzéket”.

A támogatás fejében a főváros által kötelezőnek tartott funkciókon kívül – a KRESZ-park újbóli kialakítása – egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Játszótér került kialakításra a közlekedés témaköréhez kapcsolódó játszóeszközökkel.

Elkészült egy 230-280 méter hosszú futókör, megépült az időseknek kialakított pihenőtér, az ivókút, és korszerű közvilágítást kapott a terület. Helyet kaptak az új parkban pingpongasztalok, felnőtt fitnesz és street workout (saját testsúlyos) elemek is.

Számos padot és hulladékgyűjtőt is helyeztek ki, illetve közösségi kérésre épült telepített kültéri illemhely is. Megépült egy kutyafuttató kutyajátékokkal és kutyaivókúttal.

A parkban a biztonságra a funkciókra és az esztétikumra egyaránt figyelve a sport- és játszófelületek gumiburkolatot kaptak, míg a járdák térkőből, a KRESZ-park felülete pedig felfestett betonból készült el.

 kresz-park-latvany