PROGRAMAJÁNLÓ  2024. augusztus 21.

„A körforgás gyerekjáték" – 19. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

A nyári szünet után újra benépesülnek a wekerlei utcák és kertek: közeleg a szeptember 7-i szombat, amikor a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál újra megnyitja kapuit!

Az őszi egynapos garázsvásár tematikája: "A körforgás gyerekjáték"! Szeretnénk a használt gyerekholmik előnyeire irányítani a figyelmet, és megmutatni, hogy a másodkézből beszerzett játékok nemcsak a családi kasszának tesznek jót, hanem a hulladékcsökkentésnek is. Ez alkalommal megint sokan lehetőséget kapnak arra, hogy többek között játékokat és gyerekruhákat is áruljanak és cseréljenek, ezzel is segítve a családokat a zsebbe nyúlós iskolakezdés után, vagy akár már a karácsonyi ajándékozásra készülve.

Persze nemcsak a kicsikre gondoltunk, a kincskeresés minden korosztálynak tartogat meglepetéseket: szeptember 7-én 9 és 17 óra között 55 wekerlei udvarban több mint 250 család várja, hogy a kíváncsi látogatók náluk találják meg a szívüknek kedves vásárfiát. A gyerekruhák, játékok mellett könyvek és megunt konyhai eszközök cserélnek majd gazdát, de gyakran bukkannak fel izgalmas alapanyagok kézműveskedéshez, gyűjteményekbe illő legók és porcelánok, biciklik és retró bútorok is. Ajánlott mindenhova benézni, alkudni pedig szinte kötelező! Már 1-2 órára is izgalmas program lehet, de akár egy egész napos sétát, család- és kutyabarát élményeket ígér a hangulatos Wekerletelep és a Garázsvásár Fesztivál.

A garázsvásár jótékony oldaláról is ejtsünk pár szót: az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy az udvarokban kihelyezett perselyekbe közösen gyűjtünk adományt egy-egy wekerlei vagy kispesti ügyért. Támogattuk már a Kispesti Tanodát, a Vonás utcai óvodát és a Kispesti Készenléti Polgárőrséget is. Idén ősszel a Wekerlei Tipegők Bölcsőde mellé állunk, és fejlesztő játékokra gyűjtünk közösen.

Milyen hangulatra lehet számítani? A fesztivál napja mindig izgatott alkudozásokról, baráti beszélgetésekről és a közösségi élményekről szól. Aki ismeri a fővárosi Wekerletelepet, tudja, hogy már egy hétköznapi séta is különleges élmény, de a garázsvásár idején az utcák még inkább megtelnek nyüzsgéssel. Az érdeklődők betekinthetnek a máskor rejtve maradó kertekbe, és izgalmas, értékes kincsekre tehetnek szert!

A garázsvásári helyszínek Wekerletelep területén elszórva találhatóak, az eligazodást a garázsvásári térkép segíti majd, melyben az árusító helyszínek mellett megtalálhatók a legnépszerűbb wekerletelepi vendéglátóhelyek is. A térkép az esemény előtti héten kerül fel a wekerleigarazsvasar.hu oldalra, valamint az eseményen korlátozott számban nyomtatott formában is beszerezhető lesz.
Gyere el és légy részese a közösségi élménynek, ahol a játékok nem csak szórakozást, hanem fenntartható jövőt is jelentenek! Találkozzunk szeptemberben a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválon!

Weboldal: https://www.wekerleigarazsvasar.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleigarazsvasar
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/890089659468523/
Instagram: https://www.instagram.com/wekerleigarazsvasar/

 wekerlei garazsvasar